Omgeving van Best

Bed en Breakfast De Nieuwe Heide ligt op ongeveer 1,5 km van het centrum van Best, waar o.a. diverse restaurants, winkelcentra, een bioscoop en het station zijn, en grenst aan het natuurgebied De Nieuwe Heide.

 

De LAF's LF7 (Oeverlandroute) loopt direct langs De Nieuwe Heide, en vlak langs het Wilhelminakanaal loopt de LF13 (Schelde-Rheinroute).

 

Het natuurgebied De Nieuwe Heide ligt ten oosten van Best. Het is gelegen op de Midden-Brabantse dekzandrug en bestaat voornamelijk uit aanplant van grove den. Voorheen was het een heide- en stuifzandgebied. Hoewel het oorspronkelijk als productiebos bedoeld was, wordt het geleidelijk ontwikkeld tot een meer natuurlijk gebied. Naast enkele heiderestanten is in het uiterste zuidwesten ook een ca 15 ha groot vennencomplex aanwezig, het Langven geheten, waar onder meer klokjesgentiaan is te vinden.

 

In het bos (op 20 minuten wandelen van de Bed & Breakfast) ligt het Joe Mann openluchttheater met een monumentale toegangspoort en een uitspanning. Van hier uit vertrekken verschillende wandelroutes en een trimparcours. Ook een middellange afstandswandeling, alsmede een voor rolstoel geschikte wandelroute leidt door dit gebied.

 

Een klein stukje verder ligt het museum Bevrijdende Vleugels met Brasserie het Boshuys. Een deel van het gebied wordt doorsneden door het Wilhelminakanaal. In het oosten sluit het aan op de Sonse Heide.

 

Aan de andere zijde van het Wilhelminakanaal bevind zich Aquabest. Naast zwem- en strandactiviteiten is er een WaterskiCenter, Kinderspeelland Dippiedoe, Adventure & Thrill, en een aantal gezellige beachclubs. Ook worden op Aquabest diverse evenementen georganiseerd, waarvan met name Extrema landelijke bekendheid geniet.

 

Het gebied alsmede de accomodatie ligt prima ontsloten tussen de A2 en de A50, op ongeveer 15 minuten van het centrum van Eindhoven.


Foto's:

 

Overzicht:

AquaBest

Recreatieplas

Afstand:5.2 km

Website

 

Best Zoo

Dierentuin

Afstand: 2.9 km

Website

 

Dierenrijk Nuenen

Dierentuin

Afstand: 17.1 km

Website

 

Efteling

Pretpark

Afstand: 45.3 km

Website

 

Papagaaienpark (Zoo) Veldhoven

Dierentuin

Afstand: 16.8 km

Website

 

Safaripark Beekse Bergen

Dierentuin

Afstand: 32.4 km

Website

 

Toon Vertier

Familie activiteiten

Afstand: 3.2 km

Website